Intimni kotiček

S spolnostjo se bolj ali manj ukvarjamo vsi.

Intimacy issues

S spolnostjo se bolj ali manj ukvarjamo vsi. Ne glede na stanje, v katerem se nahajamo, je to področje, ki lahko močno vpliva na naše splošno (ne)zadovoljstvo z življenjem.

Povsem normalno je, da se kot posledica takšnih stanj spremeni tudi intimno življenje, toda zaradi njegovega blagodejnega vpliva na psihofizično ravnovesje je nepogrešljiv del naših razmišljanj ali aktivnosti.

V večini primerov intimni del življenja prezremo, ga postavimo na stran, kot da to ni več za nas; potrditev za takšno razmišljanje pa velikokrat dobimo tudi iz naše širše okolice, ki ne razume in ni seznanjena s problematiko. Naše doživljanje telesa je pogosto eden od pomembnih dejavnikov naše samopodobe ter tega, kako nas dojemajo drugi. Fizični izgled je tesno povezan s tem, kar večina ljudi dojema pod privlačnostjo.

Seveda v takšnih razmerah ni preprosto preko noči oživiti naše spolnosti in nadaljevati tam, kjer smo obstali.

Če vas mučijo vprašanja glede spolnosti in bi želeli izvedeti nekaj praktičnih in koristnih informacij, ki vam lahko pomagajo pri obnovi vašega intimnega življenja, predlagamo, da gremo skupaj skozi nekatera vprašanja …