Blog

Tukaj boste našli teme o vprašanjih v zvezi z zdravjem in nego in upamo, da se vam bodo zdele koristne.

Katetri LentisCath objavljeni v znanstveni študiji

lentiscath_man1

Ugledna ekipa zdravnikov, specializiranih na področju urologije, je objavila pregledni članek o značilnostih katetrov in vplivu na rezultate kateterizacije in zadovoljstvo pacientov. Študija ponuja pogled na izkušnje z našimi hidrofilnimi urinskimi katetri LentisCath.

Študija je bila objavljena v spletni publikaciji ECronicon, ki objavlja znanstvene publikacije z različnih področij in je namenjena strokovnjakom, ki prek te platforme gradijo mrežo za izmenjavo znanj.

Tema študije v prostem prevodu nosi naslov: Vpliv značilnosti katetrov na zaplete, povezane s čisto intermitentno kateterizacijo: Pregled literature in naše izkušnje.

Vodja skupine raziskovalcev je svetovno priznani vrhunski strokovnjak s področja operacij spremembe spola, prof.dr.sc. Miroslav Đorđević, sicer otroški kirurg in urolog.

Cilj študije je bil z obsežnim pregledom literature raziskati vpliv nekaterih značilnosti katetrov na zaplete pri kateterizaciji kot tudi vpliv na zadovoljstvo pacientov z novimi hidrofilnimi katetri LentisCath™, Lentismed, Hrvaška.

Za zagotovitev dobrih rezultatov čiste intermitentne kateterizacije in izboljšanje kakovosti življenja pacientov je potrebno poglobljeno znanje o vplivu katetrov na sečnico in sečila ter na zadovoljstvo pacientov z njimi.

V študiji lahko izveste več o tem, kako lahko kateterizacija (čeprav velja za zlati standard pri metodi praznjenja mehurja) povzroči določene zaplete, kot so okužbe sečil, poškodbe sečnice, ustvarjanje 'lažnega prehoda' in druge.

Poudarek študije je na vplivu različnih značilnosti katetrov, povezanih z rezultati raziskav, ki govorijo o tem, kako lahko značilnosti vplivajo na rezultat kateterizacije. Sledi nekaj spoznanj iz študije o katetru LentisCath ter njegova ocena s strani prof.dr.sc. Đorđevića in njegove ekipe na podlagi njihove klinične prakse.

Kateter LentisCath je izdelan iz termoplastičnega poliuretana, ki je manj tog, torej bolj prožen v primerjavi s PVC- katetrom, kar je raziskovalna skupina povezala z manjšo pojavnostjo okužb sečil in travm sečnice. Odpor in visoko trenje nista zabeležena niti pri dolgoletnih kateterizacijah.

Druga pomembna značilnost katetrov LentisCath se nanaša na manjše število korakov v postopku kateterizacije, saj je kateter takoj pripravljen za uporabo. Navedena značilnost pozitivno vpliva na varnost, saj je zaradi tega manjša možnost kontaminacije katetra z bakterijami, torej je posledično tudi manjša možnost za okužbo sečil.

Še ena značilnost pozitivno vpliva na varnost, zlasti pri kateterizaciji otrok, in to je zaščitno vodilo, integrirano na cevko katetra, ki prav tako varuje kateter pred kontaminacijo. Zaščitno vodilo obenem omogoča lažje rokovanje in vstavljanje katetra.

Vse omenjeno po navedbah študije vpliva na povečano zadovoljstvo pacientov pri kateterizaciji. Zdravniška in raziskovalna skupina je bila zadovoljna s kliničnimi kazalniki uspešnosti, kot so odsotnost znakov poškodbe sečnice in zelo nizka stopnja draženja sečnice in mehurja ter nizka incidenca okužb sečil.

Študija je izpostavila tudi zadovoljstvo pacientov z embalažo in oblikovanjem katetrov. Embalaža je namreč izdelana iz aluminija, je zelo praktična in obstojna ter bio razgradljiva. Pacientom oz. uporabnikom po vrnitvi iz bolnišnice je še posebej pomembna oblika, saj se z diskretno embalažo ohrani njihova intima, kar jim olajša prilagajanje različnim socialnim situacijam.

Izvirni članek si lahko preberete tukaj na povezavi ECNH-03-00176.pdf (ecronicon.com)

Naša usmerjenost k vlaganju v znanje in njegovo vključevanje v naše izdelke je privedlo do izpostavitve naše nove serije katetrov LentisCath, ki so si s svojo izjemno funkcionalnostjo in oblikovanjem pridobili naklonjenost uporabnikov in odlične ocene strokovne javnosti.

Pri razvoju in izdelavi naših izdelkov so vedno v ospredju potrebe naših uporabnikov. Zato so naši certificirani izdelki – katetri:

  • izdelani iz visokokakovostnih materialov
  • izjemno funkcionalni v smislu varne uporabe in preprostega rokovanja
  • kakovostno neprepustno pakirani in diskretne oblike.
Kako mraz vpliva na invalidne osebe

logo

Poslovna filozofija podjetja Lentismed je povsem preprosta in temelji na konceptu “izboljšajmo življenje”, in sicer z razvijanjem medicinskih pripomočkov in storitev, kot odgovor na vsakodnevne izzive, s katerimi se soočajo naše stranke. Verjamemo, da tudi za največjo težavo obstaja način za reševanje ali blažitev njenih posledic.

Več o nas

Zadnje novice