Varstvo osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov vsakega posameznika urejata Splošna uredba o varstvu podatkov (EU, 2016/679) in Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). [UsW1]

Varstvo osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov vsakega posameznika urejata Splošna uredba o varstvu podatkov (EU, 2016/679) in Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). [UsW1] 

Splošna pravila varstva osebnih podatkov

Lentismed d.o.o. kot upravljavec osebnih podatkov, skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov, med drugim skrbi za: upravljanje strukturiranih naborov osebnih podatkov, načela obdelave osebnih podatkov, pogoje soglasja, obdelavo posebnih kategorij osebnih podatkov, zagotavljanje informacij in dostop do osebnih podatkov, popravljanje in brisanje osebnih podatkov, pravico do ugovora in avtomatizirano sprejemanje posameznih odločitev, obveznosti upravljavca osebnih podatkov glede varnosti obdelave ter tehnično in integrirano varstvo podatkov, imenovanje pooblaščenih oseb za varstvo osebnih podatkov itd.

Zbiranje, obdelovanje in hramba osebnih podatkov

Osebni podatki se obdelujejo na podlagi zakona, privolitve posameznika ali na drugi legitimni podlagi, predpisani s Splošno uredbo. Za vsak podatek, pridobljen od posameznika, je treba sprejeti vse razumne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za zaščito pred nepooblaščeno ali nezakonito obdelavo, izgubo, uničenjem ali poškodovanjem podatkov. Dostop do osebnih podatkov, njihova uporaba in vzdrževanje je pod stalnim nadzorom, varnostni ukrepi pa se nenehno izboljšujejo v skladu s tehnološkim razvojem.

Pravice posameznikov

Posameznik ima pravico v vsakem trenutku od svojega upravljavca osebnih podatkov zahtevati dostop do svojih osebnih podatkov. Poleg tega ima posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico do popravka, izbrisa, do omejitve obdelave in do prenosljivosti osebnih podatkov ter pravico do ugovora glede obdelave njegovih podatkov. Omenjene pravice se uveljavljajo z vložitvijo izpolnjenega obrazca za zahtevek po elektronski pošti na e-naslov Uslužbenca za varstvo osebnih podatkov družbe Lentismed d.o.o.

Pooblaščena oseba

V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov ter veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, za zakonitost obdelave osebnih podatkov in za uveljavljanje pravic posameznikov glede varstva osebnih podatkov skrbi pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov. Poleg omenjenih dolžnosti mora pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov seznaniti vse zaposlene v obdelavi osebnih podatkov o nujnosti uporabe predpisov o varstvu osebnih podatkov v primerih načrtovanja in določenih aktivnosti, ki lahko vplivajo na vprašanja zasebnosti in varstva osebnih podatkov.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov:

Matija Popović

Lentismed d.o.o., Bužanova 6, 10000 Zagreb

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

logo

Poslovna filozofija podjetja Lentismed je povsem preprosta in temelji na konceptu “izboljšajmo življenje”, in sicer z razvijanjem medicinskih pripomočkov in storitev, kot odgovor na vsakodnevne izzive, s katerimi se soočajo naše stranke. Verjamemo, da tudi za največjo težavo obstaja način za reševanje ali blažitev njenih posledic.

Več o nas

Zadnje novice